Anghinarea, sursă de antioxidanţi şi fibre
Anghinarea, sursă de antioxidanţi şi fibre
20 May, 2014 18:40
ZIUA de Constanta
1647
Marime text
În regiunea mediteraneană există o plantă a cărei cultură este deosebit de populară – anghinarea. Aceasta este cunoscută din timpuri străvechi pentru beneficiile asupra sănătăţii, având totodată proprietăţi medicinale importante. Anghinarea este bogată în vitaminele C, B6 şi K şi conţine multe minerale. Pentru că este bogată în nutrienţi, se recomandă consumul acesteia după ce a fost gătită în aburi, astfel încât să îşi păstreze cât mai mult din calităţi. În medie, o anghinare conţine 10 grame de fibre, reprezentând circa 25 % din doza zilnică recomandată unui adult. Este bogată în antioxidanţi (quercitina, antocianina, cinarina, luteolina sau silimarina). Aceşti antioxidanţi sunt benefici diferitelor organe ale corpului uman. Astfel, cinarina îmbunătăţeşte activitatea colecistului, iar silimarina ajută la regenerarea ţesutului hepatic. De asemenea, un alt mod în care poate fi consumată anghinarea este ceaiul. Doza recomandată din această băutură este de trei căni pe zi, lucru care ajută la eliminarea toxinelor din organism, previne retenţia apei şi scade colesterolul.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii