Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:37 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de drojdie de bere

ro

25 May, 2014 17:58 2943 Marime text
Despre drojdia de bere se cunoaşte faptul că are un număr important de vitamine, aminoacizi şi proteine. Are efect antitoxic, vitaminizant, antianemic, tonic, antidepresiv, hepatoprotector şi remineralizant. Există două tipuri de drojdie de bere, aceasta poate fi activă sau inactivă. Cea din urmă îşi păstrează calităţile nutivitive, dar nu mai conţine probiotice. Dintre cele 17 vitamine care se regăsesc în aceast produs, cele mai multe sunt cele din grupa B. Vegetarienilor le este recomandată dieta cu drojdie de bere deoarece aduce în alimentaţia acestora ceea ce le lipseşte din alimentele de origine animală. Astfel, vitaminele D, E, precum şi calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, seleniu şi crom în doze mai mici sunt asigurate prin consumul unei cantităţi de trei linguriţe de drojdie de bere pe zi. Drojdia de bere mai conţine lipide, glucide şi proteine de bună calitate. O calitate demnă de luat în seamă este protejarea funcţiei hepatice. Are efect tonic,antidepresiv, dar ajută şi la scăderea colesterolului şi la normalizarea glicemiei. Totodată, aceasta mai poate fi administrată ca supliment nutritiv şi are efecte benefice de îngrijire a pielii şi a părului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii