Cu proprietăţi medicinale impresionante, dafinul depăşeşte atributul de simplu condiment
Cu proprietăţi medicinale impresionante, dafinul depăşeşte atributul de simplu condiment
09 Apr, 2014 11:56
ZIUA de Constanta
2299
Marime text
Dafinul, sau laurul, este un arbust cu frunze verzi pe tot parcursul anului, originar din bazinul Mediteranean. În România este foarte folosit ca şi condiment şi, mai rar, ca arbust ornamental. Frunzele sunt, de asemenea, utilizate în sesiunile de aromaterapie. Dar, adăugat în mâncăruri, dafinul are numeroase beneficii pentru sănătate. Frunzele sale sunt bogate în oxizi, esteri, pectine şi alte substanţe ce îi oferă proprietăţile necesare pentru utilizarea în fitoterapie. Au proprietăţi expectorante, antispasmodice în cazul colicilor şi de detoxifiere. Tot din frunzele dafinului se extrage untul de dafin, ingredient folosit în unguente medicinale pentru cazuri de artrită, reumatism şi dureri musculare. Uleiurile extrase din frunzele de dafin sunt folosite şi ca produse de înfrumuseţare. Au efecte benefice în echilibrarea excesului de sebum, în cazul tenului gras, şi ajută la regenerarea firului de păr.
Infuzate, florile şi funzele de dafin, sunt utile în tratarea bolilor gastrointestinale şi a infecţiilor intestinale. Infuzia de dafin este, de asemenea, cunoscută ca remediu pentru bronşită cronică, otrăvire, laringită şi chiar anorexie.
Atenţie, folosite în exces, au un gust neplăcut, creând senzaţii de vărsături.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii