Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum menţinem sănătatea copiilor?

ro

13 Mar, 2014 17:05 1456 Marime text
Copiii protejaţi în mod excesiv nu sunt neapărat şi cei mai sănătoşi. Cercetătorii susţin că menţinerea unui echilibru între activităţile lor zilnice este cel mai indicat.
Timpul de privit la televizor trebuie redus pănă la 2 ore pentru o sănătate mintală şi fizică normală. În schimb, oferă-le posibilitatea de a cunoaşte persoane noi. De exemplu, înscrie-i la cursuri de dans. Oferă atât posibilitatea de a face mişcare, cât şi ocazii de interacţiune socială.
Fă un obicei din exerciţiile fizice. Încurajând practicarea unui sport, precum alergatul, ciclismul sau chiar yoga sau pilates îţi ajuţi copilul să îşi îmbunătăţească flexibilitatea, postura, dar şi capacitatea de concentrare. Încurajează-i să se joace afară deoarece expunerea la lumina soarelui este principala sursă de vitamina D.
Încurajează creativitatea. Ascultaţi muzică sau desenaţi împreună deoarece este dovedit că arta este cea mai potrivită metodă de exprimare a emoţiilor şi ajută la descoperirea de noi capacităţi intelectuale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii