Excesul de sare şi zahăr poate avea consecinţe grave
Excesul de sare şi zahăr poate avea consecinţe grave
16 Mar, 2014 17:28
ZIUA de Constanta
1387
Marime text
Cu siguranţă că sunteţi informaţi cu privire la reducerea cantităţii de zahar şi sare consumate, având în vedere frecvenţa sporturilor difuzate în acest scop. De ce, însă şi, mai ales, cum să facem asta, nu ni se mai explică nicăieri.
Corpul uman are nevoie de mai puţin de un gram de sodiu în fiecare zi. Această cantitate echivalează cu o jumătate de linguriţă de sare, dar se pare că noi consumăm aproximativ de patru ori mai mult acest ingredient. În acest caz, apare riscul creşterii presiunii arteriale, a bolilor de inimă şi a accidentelor cardiovasculare. De asemenea, nici la consumul de zahăr nu stăm excelent, studiile arătând că dublăm cantitatea necesară unei singure zile, fapt ce creşte riscul de apariţie a obezităţii, a diabetului şi chiar a depresiei.
Acum că ştii cât rău îţi poate provoca consumul excesiv al acestor ingrediente, cum faci să diminuezi consumul? Poţi începe prin a urma următoarele sfaturi.
Spală alimentele din conservă înainte de a le folosi în mâncăruri. S-a dovedit că prin acest obicei simplu poţi reduce cantitatea de sodiu conţinută cu aproximativ 40%.
Înlocuieşte sarea cu anumite condimente. De exemplu, dacă adaugi cimbru uscat peste omletă, nu vei mai simţi nevoia de sare.
Amestecă sosurile pentru un rezultat perfect. Pentru că sosurile gata preparate pentru diferite mâncăruri au o cantitate mare de sare, poţi încerca să îl consumi în combinaţie cu unul fără sare. Astfel, vei obţine concentraţia perfectă.
Foloseşte îndulcitori naturali. Adaugă cerealelor pe care le consumi dimineaţa, în loc de zahăr, fructe uscate sau scorţişoară.
Schimbă ingredientele reţetelor. Atunci când o reţetă spune să adaugi zahăr, încearcă să îl înlocuieşti cu piure de fructe făcut chiar de tine.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii