Grăsimile saturate versus grăsimile nesaturate
Grăsimile saturate versus grăsimile nesaturate
18 Mar, 2014 17:04
ZIUA de Constanta
1780
Marime text
Deşi sunt extrem de criticate şi foarte evitate de mulţi dintre noi, grăsimile trebuie incluse în alimentaţie pentru obţinerea unei diete echilibrate. Acestea ajută corpul să absoarbă mai uşor nutrienţii şi vitaminele din mâncare. Dar este foarte important tipul de grăsimi pe care îl consumi. Astfel, grăsimile saturate sunt nesănătoase, în timp ce grăsimile nesaturate sunt mult mai benefice organismului.
Pentru a şti ce tip de grăsimi ai inclus în meniul tău şi dacă este necesar să le elimini trebuie să ştii ce înseamnă de fapt grăsimi bune şi grăsimi rele.
Grăsimile saturate
Mâncând prea multe grăsimi de acest tip îţi creşti nivelul de LDL din corp, denumit şi „colesterolul rău”. Grăsimile saturate sunt cele de provenienţă animală, de exemplu cele din carne şi produse lactate. De asemenea, se regăsesc în uleiurile de palmier şi cocos. Prezenţa acestora în alimente nu aduce niciun beneficiu sănătăţii tale, ba chiar creşte riscul apariţiei de de boli cardiovasculare deoarece formează placi de grăsime ce se depun pe artere şi îngreunează circulaţia sângelui.
Grăsimile nesaturate.
Grăsimile mono sau polisaturate sunt incomparabil mai importante pentru funcţionarea optimă a corpului uman. De fapt, consumul produselor bogate în aceste găsimi îţi poate reduce nivelul colesterolului. Acet tip de grăsimi poate fi asimilat din fructe, legume şi uleiurile vegetale. De exemplu, adaugă în meniul tău arahide, avocado, măsline, migdale sau nuci şi creşi automat nivelul grăsimilor nesaturate din organism. Acestea reduc riscul de accident vascular, cerebral şi cel al apariţiei de boli de inimă sau cancer.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii