Întăreşte-ţi sistemul imunitar consumând ulei de cocos
Întăreşte-ţi sistemul imunitar consumând ulei de cocos
20 May, 2014 16:33
ZIUA de Constanta
1653
Marime text
Deşi are un conţinut ridicat de grăsimi saturate, uleiul de cocos conţine un procent ridicat de acid lauric, ceea ce-l face benefic pentru organism. Nu este bogat în nutrienţi, vitamine, vitamine şi minerale, dar acidul lauric, alături de acidul capric şi cel caprilic, acţionează ca un puternic antimicrobian, luptând împotriva virusurilor, ciupercilor şi a altor bacterii şi stimulând activitatea sistemului imunitar. Uleiul de nucă de cocos conţine un anumit tip de acizi graşi care ajung rapid în ficat şi produc energie, fiind uşor de digerat. În uzul intern, uleiul de cosos are capacitatea de îmbunătăţi funcţiile rinichilor, dizolvând pietrele deja formate. Este indicat să fie introdus şi în meniul celor care suferă de diabet zaharat, având un rol important în controlarea glicemiei. De asemenea, poate preveni afecţiunile cardiace, controlând tensiunea arterială.
De asemenea, uleiul de cocos este foarte cunoscut pentru proprietăţile sale de produs cosmetic, având capacitatea de a hidrata întreg corpul, dar şi părul. Astfel, poate trata buzele crăpate, are capacitatea de intra în firul de păr pentru a preveni despicarea acestuia şi poate hidrata orice parte a corpului, grăbind vindecarea rănilor uşoare. În plus, poate înlătura petele de pe ten, uniformizându-i culoarea şi oferindu-i strălucire.
Uleiul de cocos la temperatura camerei se prezinta sub forma untului şi este comercializat în toate magazinele naturiste. În afara alergiilor, foarte rara semnalate, uleiul de cocos nu are contraindicaţii, în cantităţi normale, fiind sigur chiar şi pentru femeile însărcinate şi pentru cele care alăptează.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii