Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Introducerea arahidelor în dietă, alegerea ideală pentru sănătate

ro

16 Apr, 2014 13:41 1749 Marime text

Arahidele sunt originare din America de Sud şi sunt plante leguminoase, dar sunt mult mai cunoscute datorită utilizării lor în industria dulciurilor. Fiind bogate în nutrienţi şi foarte gustoase, nu poţi găsi niciun motiv sa nu le incluzi în dietă.
Deşi sunt bogate în grăsimi, consumate în cantităţi moderate, arahidele nu îngraşă. Grăsimile conţinute de acestea sunt sănătoase, mono şi polisaturate, iar consumul unei porţii de arahide (aproximativ 30 de grame) va garanta aportul a 166 de calorii. În plus, aceste oleaginoase conţin fibre, responsabile pentru o digestie optimă şi pentru păstrarea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp. Pentru a beneficia de aceste proprietăţi benefice pentru organism este recomandat consumul celui mai cunoscut şi consumat preparat care are ca ingredient de bază acest aliment, untul de arahide.
Arahidele mai garantează şi aportul de săruri minerale, acid folic, tanin şi vitaminele A, B1, B2, E şi F. Consumul lor impulsionează activitatea ficatului şi a bilei. Cu toate acestea, nu este indicat în cazul persoanelor cu afecţiuni majore ale ficatului. De asemenea, sunt considerate un energizant natural, fiind recomandat consumul în situaţiile de oboseală fizică şi psihică majore.
Capacitatea lor de a preveni îmbătânirea prematură, prin intermediul antioxidanţilor conţinuţi, este un alt mare plus. Adăugăm la toate acestea şi studiile care demonstrează că, prin conţinutul de fitosteroli, arahidele pot preveni apariţia celulelor canceroase în organism.
Pentru a beneficia de toate proprietăţile nutritive, astringente intestinal şi antihemolitice, medicii recomandă consumul arahidelor în starea lor naturală.
Atenţie, alergia la arahide este una foarte des întâlnită. Este una dintre cele mai periculoase alergii, existând chiar riscul decesului. În cele mai multe cazuri se manifestă prin înroşirea pielii, probleme respiratorii şi leşin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii