Legumele şi fructele albe îţi menţin sănătatea inimii
Legumele şi fructele albe îţi menţin sănătatea inimii
19 May, 2014 10:48
ZIUA de Constanta
2416
Marime text
Nu culoarea este cea care face aceste alimente atât de importante pentru dieta noastră zilnică, ci substanţele nutritive pe care le conţin.
De exemplu, ciupercile, cu un număr redus de clorii şi zero grăsimi, colesterol şi gluten sunt bogate în potasiu, seleniu şi vitamina D şi garantează o senzaţie de saţietate îndelungată, contribuind la menţinerea greutăţii sub control. În plus, dintre legumele albe, conopida, ceapa albă, usturoiul, cartofii sau ţelina sunt câteva dintre legumele care conţin anumite substanţe ce contribuie la păstrarea sănătăţii inimii, scad nivelul clesterolului şi reglează tensiunea arterială.
Nici frcutele cu miezul alb nu sunt mai puţin importante pentru sănătate. Merele sau perele, de exemplu, pot preveni accidentele vasculare cerebrale.
O alimentaţie zilnică din care nu lipsesc fructele şi legumele albe garantează un aport sporit de nutrienţi, în special fibre, potasiu şi magneziu, dar şi vitamina C. În plus, contribuie şi la o funcţionare corectă a apartului digestiv. Bananele sunt, de asemenea, incluse în această categorie, garantând un aport mare de potasiu, acid folic, sodiu, fier, calciu, magneziu şi multe alte substanţe active. În plus, conţin vitaminele C, A, E, B6 şi carbohidraţi, care oferă energie pentru întreaga zi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii