Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ridichea, de neînlocuit în salate

ro

15 May, 2014 10:30 1486 Marime text

Am profitat din plin de sezonul salatelor, adăugând în bolul cu legume, aprope întotdeauna, ridihicile. Aceste mici legume roşii care ofereau consistenţă şi un gust aparte salatei noastre nu sunt lipsite de proprietăţi terapeutice.
În primul rând, acţionează ca un bun antibacterian şi antifungic, dar conţin şi o cantitate însemnată de vitamina C, potasiu, sodiu, calciu, cupru, vitamina B şi mangan. În plus, garantează aportul a unui număr reltativ redus de calorii, doar 20 de calorii pentru 100 de grame, şi, totodată, a unei cantităţi mari de fibre, 1.6 grame pentru aceeaşi cantitate.
Ridichile negre, cu acelaşi gust uşor picant, au calitatea unui antioxidant, util în prevenirea îmbătrânirii premature cauzată de distrugerea celuleor de către radicalii liberi.
Ridichile acţionează şi ca un bun detoxifiant, având capacitatea de a purifica sângele şi, astfel, de a vindeca diferite afecţiuni ale ficatului. În plus, pot preveni şi trata mai multe tipuri de infecţii, de la cele respiratorii până la cele de la nivelul pielii.
Ştiai că în urmă cu mulţii ani, înainte de a fi introdus cartoful în bucătăria europeană ca legumă de bază, ridichea era considerată unul din alimentele principale ale dietei?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii