Rozmarinul - plantă ornamentală, condimentară şi medicinală
Rozmarinul - plantă ornamentală, condimentară şi medicinală
09 Apr, 2014 15:01
ZIUA de Constanta
1500
Marime text
Rozmarinul conţine ulei volatil, lipide, acizi fenolici, vitamine, steroli şi flavonoizi. Planta are proprietăţi antiseptice, antidiuretice, coleretice, antispastice şi antidepresive.
Infuzia este utilă în prevenirea şi tratarea afecţiunilor precum anemia, astenia, depresia, scleroza cerebrală sau slăbirea memoriei. Ceaiul de rozmarin este cunoscut ca având efectul de a încetini procesul de îmbătrânire şi de a te energiza, mai ales în perioadele de dietă. În plus, rozmarinul ajută la optimizarea circulaţiei sângelui, mai ales în cazul femeilor care se plâng mereu de mâini şi picioase reci şi care sunt mai predispuse la anexită sau cistită.
Sub formă de băi cu ulei de rozmarin, poate fi eficient în îndepărtarea durerilor musculare şi a celor provocate de luxaţii entorse şi boli reumatismale.
Atenţie, rozmarinul nu este indicat spre consum femeilor însărcinate, iar excesul poate provoca iritaţii gastrice, reacţii alergice, convulsii şi toxicitate renală.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii