Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretele ceaiului alb

ro

31 May, 2014 09:10 1280 Marime text
Originar din India şi China, ceaiul alb reprezintă unul din tipurile cel mai puţin procesate, fiind obţinut din mugurii şi frunzele tinere ale plantei, culese, ţinute la abur şi apoi uscate la soare, în acest fel fiindu-le conservate calităţile. Aroma lui este uşor condimentată, foarte fină şi parfumată, iar infuzia rezultată este deschisă la culoare, până la galben-auriu.

Conţinut scăzut de cofeină!

Ceaiul alb are în compoziţie mai puţină cofeină (15 mg/100 ml) comparativ cu ceaiul negru (40 mg) sau cu cel verde (20 mg).

Creşte imunitatea!

Ceaiul alb conţine mai mulţi antioxidanţi decât vitamina E, este bogat în flavonoide-catechine, ajutând la întărirea sistemului de apărare împotriva radicalilor liberi şi la menţinerea sănătăţii organismului.

Articolul integral pe ecuisine.ro

Din aceeaşi categorie Efectele miraculoase ale stafidelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii