Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfecla roşie, sănătate pentru întregul organism

ro

04 Apr, 2014 11:38 1885 Marime text

Sfecla este o excelentă sursă de nutrienţi cu proprietăţi de antiinflamator, antioxidant şi detoxifiant.
Conţine vitamina C, fibre, potasiu(esenţial pentru sănătatea masei musculare) şi mangan (cunoscut pentru capacitatea de a păstra sănătatea oaselor, a ficatului, a rinichilor şi a pancreasului). În plus, sfecla este bogată în vitamina B9, cunoscută şi sub denumirea de acid folic, ce joacă un rol important în controlarea riscului de apariţie a malformaţiilor, la naştere.
Conţine nutrienţi importanţi, cu rol în scăderea presiunii arteriale, poate preveni apariţia cancerului şi a infecţiilor şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Adăugând acest aliment dietei, devii mai puţin vulnerabil la dezvoltarea afecţiunilor transmisibile pe calea aerului.
Atenţie, însă, sfecla este leguma cu cea mai mare cantitate de zahăr, deci trebuie consumată cu moderaţie pentru a beneficia de toate efectele benefice pentru sănătate.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii