Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:03 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sparanghelul, porţia zilnică de sănătate

ro

22 May, 2014 11:27 1629 Marime text

Încă din vremea lui Ludovic al XIV-lea, sparanghelul a primit denumirea de „hrna regilor” şi pe bună dreptate. Într-o cantitate foarte mică de sparanghel se găsesc numeroase substanţe cu efecte benefice pentru sănătate şi doar 25 de calorii! Astfel, 100 de grame de sparanghel garantează aportul de cantităţi importante de fier, potasiu şi fosfor. De asemenea, conţine retionl, acid ascorbic şi vitaminele A, E, K şi B6. 100 de grame de sparanghel mai garantează şi 22% din cantitatea zilnică recomandată de acid folic, substanţă indicată femeilor însărcinate, cu acţiune asupra dezvoltării normale şi sănătoase a bebeluşului. Fără folaţi, celulele sistemului nervos al copilului nu se vor dezvolta şi diviza în mod normal. Acidul folic previne apariţia afecţiunilor inimii, păstrând sistemul cardiovascular sănătos. Consumul de sparanghel are capacitatea de îndepărta tulburările stomacale, intestinale şi are poate calma durerile reumatismale. În plus, acţionează ca un efcient sedativ în nevroze.
Recent, s-a dovedit chiar că sparanghelul este un aliment care luptă cu succes împotriva mahmurelii, prin acţiunea protectoare a aminoaicizilor şi mineralelor asupra celuleor hepatice. De asemenea, prin adăugarea acestei legume în dietă îţi asiguri funcţionarea în parametri normali a ficatului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii