Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tu ştii cât zahăr consumi?

ro

14 Mar, 2014 15:37 1213 Marime text
În perioada anilor 1970 industria alimentară a înţeles că populaţia îşi dorea produse sănătoase, reduse în grăsimi. În consecinţă, au început să apară din ce în ce mai multe alimente cu un conţinut scăzut de grăsimi. Dar medicii atrag atenţia asupra substanţelor care înlocuiesc grăsimile, carbohidraţii precum fructoza şi sucroză, cunoscută şi ca zaharoză.
Telegraph.uk. notează că există zahăr ”ascuns” în alimente sub diferite forme. Deşi nu cumpărăm zahăr în forma lui naturală, consumăm fără să ştim cantităţi substanţiale incluse în produse precum iaurturi, sucuri, brânzeturi, pâine sau produse procesate.
De asemenea, studiile au arătat că un consum ridicat de zahăr creează în creier senzaţia asociată cu dependenţa. Astfel, cu cât vei mânca mai mult, cu atât îţi vei dori să mănânci şi mai mult.
Un semnal de alarmă trebuie considerat faptul că odată cu reducerea grăsimilor şi introducerea zaharurilor în alimente coincide şi momentul în care numărul de boli precum obezitatea, diabetul a crescut. Trebuie să fim conştienţi însă, că fiind ascuns în atât de multe alimente, nu mai avem posibilitatea de a controla în totalitate cantitatea de zahar pe care o consumăm.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii