Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la Bucureşti, E.S. Rab Nawaz Khan, în vizită la Comisia pentru politică externă

ro

19 Sep, 2011 13:17 1147 Marime text
Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, l-a primit vineri, 16 septembrie a.c., pe Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la Bucureşti, E.S. Rab Nawaz Khan.
În cadrul discuţiilor a fost realizată o trecere în revistă a stadiului actual al relaţiilor bilaterale dintre cele două state. Ambasadorul pakistanez a făcut o prezentare a situaţiei politice şi a eforturilor autorităţilor de la Islamabad de combatere a terorismului internaţional.
Titus Corlăţean a exprimat profundul regret pentru vieţile pierdute în Pakistan ca urmare a atacurilor teroriste şi speranţa că cei vinovaţi de producerea lor vor suporta rigorile legii. Domnia sa a afirmat susţinerea pentru continuarea colaborării autorităţilor pakistaneze cu partenerii internaţionali în lupta contra terorismului.
Preşedintele Comisiei pentru politică externă a menţionat că va solicita Guvernului României să răspundă pozitiv şi rapid la apelul Secretarului General al ONU de acordare a unui ajutor umanitar pentru Pakistan, a cărei populaţie este puternic afectată de ploile şi inundaţiile produse şi efectele acestor calamităţi naturale asupra agriculturii, etc.
De asemenea, au fost trecute în revistă ultimele pregătiri înainte de efectuarea, în cursul săptămânii următoare, a vizitei oficiale a Comisiei pentru politică externă în Pakistan. Pe agenda vizitei figurează subiecte de natură politică, securitate internaţională, proiecte de cooperare economică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii