Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anca BOAGIU Romania poate fi un model in privinta drepturilor de care beneficiaza minoritatile

ro

05 Mar, 2010 20:28 1077 Marime text

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti,
Biroul de presă, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03, www.senat.ro, presa@senat.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Anca BOAGIU : România poate fi un model în privinţa drepturilor de care beneficiază minorităţile

Vicepreşedintele Senatului României, Anca Boagiu a participat astăzi la reuniunea “Educaţia şi Alianţa Civilizaţiilor”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ambasada Spaniei, ţara care deţine Preşedinţia rotativă a Uniuniii Europene, sub egida Alianţei Civilizaţiilor. La reuniunea, care a fost moderată de actriţa Maia Morgenstern, Ambasador al Bunăvoinţei din partea Guvernului României, au participat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, Doru Romulus Costea, secretar de stat pentru afaceri globale la MAE, Jose Manuel Martinez Sierra, reprezentant al Ministerului Educaţiei din Spania şi Jose Maria de Luxan Melendez, reprezentant al guvernului spaniol.

În discursul său, vicepreşedintele Senatului României, Anca Boagiu a declarat că România  poate fi un model pentru alte ţări în ceea ce priveşte punerea în practică a obiectivelor Alianţei Civilizaţiilor. “Suntem o ţară care asigură reprezentarea parlamentară pentru 18 minorităţi naţionale, iar drepturile la educaţie, administraţie şi justiţie în limba maternă sunt recunoscute şi aplicate de mai mulţi ani. Tocmai de aceea cred că România trebuie să joace un rol mai pregnant în Alianţa Civilizaţiilor, ca ţară în care mai multe etnii, mai multe culte religioase, trăiesc împreună, respectându-se reciproc, respectând valorile, cultura, tradiţiile celorlalţi”, a afirmat Anca Boagiu.
Vicepreşedintele Senatului României a subliniat  că educaţia se află de mulţi ani în centrul preocupărilor principale ale României, principalele măsuri pentru modernizarea sistemului educaţional din ţara noastră fiind conturate deja prin Pactul Naţional pentru Educaţie. “Vorbim de o mai mare implicare a comunităţilor locale, a părinţilor şi a elevilor, de o reorientare a curriculei pentru a fi în acord cu cerinţele pieţei forţei de muncă. Vorbim de probleme structurale care au nevoie de un acord la nivelul societăţii şi la nivelul partidelor, un acord care să treacă peste partizanatele politice sau afinităţile personale. Aplicarea Pactului Naţional pentru Educaţie nu trebuie să rămână la nivelul de deziderat şi nu trebuie ca de fiecare dată când cineva încearcă să pună în practică lucrurile cu care toţi am fost de acord, să existe opoziţie”, a spus Anca Boagiu.

Biroul de Presă al Senatului
5 martie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii