Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Asistenta oficiala pentru dezvoltare in sprijinul sanatatii globale provocari si oportunitati pentru Romania"

ro

17 May, 2010 17:57 686 Marime text
Subcomisia pentru Populaţie şi Dezvoltare a Senatului, în colaborare cu reprezentanţa în România a Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie şi Societatea pentru Educaţie Contraceptivă şi Sexuală, organizează marţi, 18 mai a.c., ora 10.00, la Senat, sala Constantin Stere, reuniunea cu tema Asistenţa oficială pentru dezvoltare în sprijinul sănătăţii globale: provocări şi oportunităţi pentru România.

Dezbaterile vor avea ca suport o prezentare a studiului Euromapping 2009. Studiul oferă date comparative privind contribuţiile ţărilor europene la cooperarea internaţională pentru dezvoltare şi este realizat de Forumul European pentru Populaţie şi Dezvoltare şi Fundaţia Germană pentru Populaţia Lumii, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

La reuniune sunt invitaţi reprezentanţi ai comisiilor parlamentare cu responsabilităţi în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare şi în problematica populaţiei şi dezvoltării, Ministerului Afacerilor Externe, sistemului ONU în România, mediului academic şi societăţii civile etc.

Această iniţiativă are la bază experienţa, de aproape doi ani, a participării Subcomisiei la activităţile şi programele EPF, ai cărui membri, majoritatea din ţări donatoare de asistenţă, promovează sănătatea globală ca dimensiune prioritară a cooperării internaţionale pentru dezvoltare şi pledează pentru o implicare susţinută a parlamentarilor în elaborarea şi monitorizarea politicilor naţionale în domeniu.

Subcomisia pentru Populaţie şi Dezvoltare a Senatului a fost înfiinţată la 26 iunie 2007, în cadrul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului. În actuala legislatură, a fost reînfiinţată la 24 februarie 2009, în cadrul Comisiei pentru sănătate publică şi este prezidată de dl. senator Tudor Udriştoiu.

Obiectivele principale ale Subcomisiei sunt: asigurarea unei abordări parlamentare coerente a problematicii populaţiei şi dezvoltării; promovarea unor măsuri de contracarare a provocărilor demografice cu care se confruntă România; asigurarea susţinerii parlamentare pentru iniţiativele cu impact favorabil asupra evoluţiei populaţiei României; sensibilizarea parlamentarilor şi a cetăţenilor cu privire la responsabilităţile ce revin României de susţinere, prin intermediul asistenţei oficiale pentru dezvoltare, a obiectivelor globale în domeniul sănătăţii.

Subcomisia este membră a Forumului Parlamentar European pentru Populaţie şi Dezvoltare din anul 2008.

17.05.2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii