Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul permanent al Senatului, 15.11.2010

ro

16 Nov, 2010 18:01 968 Marime text

Biroul Permanent al Senatului a dezbătut toate punctele înscrise pe ordinea de zi, a repartizat comisiilor de specialitate proiectele de lege şi iniţiativele legislative luate recent în evidenţă şi, în premieră, a pus în discuţie şi a repartizat proiecte de acte legislative primite de la Comisia Europeană, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de Birou desfăşurată astăzi, 15 noiembrie. Domnul Chelaru a amintit faptul că Senatul a decis recent, la nivelul Biroului Permanent, instituirea unei proceduri proprii de exercitare a controlului parlamentar în conformitate cu prevederile Protocolului (nr.1) privind rolul parlamentelor naţionale în Uniunea Europeană şi Protocolului (nr.2) privind aplicarea principiilor subsidiarităţii şi proporţionalităţii, protocoale anexate Tratatului de la Lisabona.

De asemenea, Biroul Permanent a aprobat programul de lucru, stabilind ca atât în această săptămână, cât şi săptămâna viitoare să se desfăşoare şedinţe de plen în zilele de luni, marţi şi miercuri, avându-se în vedere faptul că trebuie dezbătute peste o sută de proiecte de lege şi iniţiative legislative. Votul final pentru legile organice se va acorda, în principal, în zilele de miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, a precizat senatorul Ioan Chelaru.

Biroul Permanent a aprobat organizarea unei dezbateri asupra responsabilităţii României în cadrul Strategiei Europene 2020, în contextul vizitei pe care o va efectua în România, în ziua de 26 noiembrie 2010, doamna AndroullaVasiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură şi multilingvism.

Domnul Chelaru a spus că în cadrul şedinţei s-a aprobat, prin vot, efectuarea, la cererea Comisiei pentru egalitatea de şanse, a unui studiu de impact asupra populaţiei şcolare, ca urmare a aplicării legii educaţiei naţionale.

Biroul Permanent a aprobat, de asemenea, un proiect de hotărâre prin care se efectuează unele modificări în structura Serviciilor Senatului, în acest context urmând să se înfiinţeze, fără efectuarea de cheltuieli suplimentare, Centrul de organizare şi promovare evenimente.

Preşedintele Senatului a cerut Birourilor Permanente şi comisiilor de specialitate organizarea, în următoarele două săptămâni, a unei dezbateri privind aderarea României la spaţiul Schengen. De asemenea, conform precizărilor chestorului Ioan Chelaru, Preşedintele Senatului a propus invitarea periodică a şefilor unora dintre instituţiile aflate sub control parlamentar, pentru dezbaterea la timp a rapoartelor de activitate ale acestor instituţii.

Biroul de presă al Senatului 15 noiembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii