Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul permanent al Senatului - Joi, 02 Septembrie 2010

ro

02 Sep, 2010 16:46 814 Marime text

Biroul permanent al Senatului a repartizat comisiilor de specialitate cea mai mare parte din cele 170 proiecte de lege şi iniţiative legislative luate în evidenţă, unele dintre acestea urmând să fie repartizate în cursul săptămânii viitoare, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de birou desfăşurată joi, 2 septembrie 2010.

S-a luat act de faptul că a fost retrasă scrisoarea Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorităţi prin care se solicita demiterea celor doi şefi ai Agenţiei Naţionale de Integritate, aceasta urmând să fie analizată şi, eventual, repusă în discuţie după ce noua lege a ANI promulgată va intra efectiv în vigoare.

Chestorul Senatului a spus că raportul de activitate al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii urmează să fie discutat în cadrul şedinţei Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu solicitarea ANI ca Senatul să revoce din funcţia de membru al CNSAS pe domnul Mircea Dinescu.

Biroul permanent a analizat solicitarea Serviciului de Protecţie şi Pază pentru continuarea funcţionării în spaţii din Palatul Parlamentului, urmând ca săptămâna viitoare să se revadă condiţiile în care poate fi prelungit protocolul încheiat între acestă instituţie şi Senat.

În privinţa deplasărilor externe, au fost aprobate doar două dintre propunerile formulate în acest sens, în condiţiile în care nivelul foarte redus al bugetului Senatului nu permite participarea senatorilor la unele activităţi în plan internaţional.

Domnul Ioan Chelaru a precizat că membrii Biroului permanent au stabilit ca astăzi să se desfăşoare şedinţă de plen până la orele 13.00, iar de săptămâna viitoare să se revină la programul obişnuit al Senatului, cu şedinţe de plen luni după-amiază şi miercuri dimineaţă.

Biroul de presă al Senatului 2 septembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii