Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul permanent al Senatului, luni, 22 noiembrie 2010

ro

23 Nov, 2010 00:14 949 Marime text

Biroul Permanent al Senatului a discutat numai primul punct înscris pe ordinea de zi, amânând dezbaterea celorlalte puncte pentru mâine, la ora 13.00, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de Birou desfăşurată astăzi, 22 noiembrie. Senatorul Chelaru a menţionat că, în afara programului obişnuit de legiferare, în această săptămână se vor desfăşura importante întâlniri ale vieţii publice interne şi internaţionale.

Astfel, marţi vor avea loc întâlnirea membrilor Biroului Permanent al Senatului cu domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, respectiv cu miniştrii Traian Igaş şi Teodor Baconschi, apoi o întâlnire cu Asociaţia "Pro Democraţia" pe teme de legislaţie electorală. Miercuri vor avea loc două dezbateri, una cu tema „Costuri sociale ale migraţiei forţei de muncă din România: protecţia copiilor rămaşi acasă şi gestionarea deficitului de cadre medicale", iar cealaltă pe subiectul „Problematica politicilor privind fondurile de coeziune în perioada 2013 - 2020, în lumina impactului perspectivelor şi provocărilor Tratatului Lisabona asupra politicii de coeziune". Tot miercuri este programată întâlnirea Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză, cu reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe din România, iar joi conferinţa, susţinută de Fundaţia Română pentru Democraţie, având titlul "Guvernarea 1996-2000 - evaluare din perspectiva ultimului deceniu".

De asemenea, vineri, membrii Biroului Permanent al Senatului şi ai Comisiilor pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor întâlni cu comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, doamna Androulla Vassiliou, care va participa la dezbaterea cu tema „Strategia Europa 2020 pentru educaţie: oportunităţi şi responsabilităţi pentru România".

Discuţiile din şedinţa de astăzi a Biroului au vizat raportul pe proiectul de lege a educaţiei naţionale întocmit de Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. O parte dintre senatori au invocat faptul că această Comisie a lucrat la sfârşit de săptămână fără a exista aprobarea Biroului Permanent, a spus chestorul Ioan Chelaru. Biroul a decis ca raportul aprobat în cursul dimineţii de astăzi să fie restituit Comisiei, care va reanaliza, până mâine [marţi], la ora 12.45, articolele dezbătute în ultimele trei zile, iar la ora 13.00 să se prezinte raportul în şedinţa Biroului Permanent, pentru stabilirea „foii de parcurs" a acestei legi.

Biroul de presă al Senatului 22 noiembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii