Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul permanent al Senatului, marti, 22 iunie 2010

ro

23 Jun, 2010 00:21 1045 Marime text

Membrii Biroului permanent al Senatului au repartizat comisiilor de specialitate un număr de 18 proiecte de lege şi iniţiative legislative luate recent în evidenţă, stabilind termene pentru prezentarea avizelor şi rapoartelor, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de birou desfăşurată astăzi, 22 iunie.

Referitor la programul de lucru al Senatului, chestorul Ioan Chelaru a arătat că reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative va avea loc marţea viitoare în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, şi miercuri, 30 iunie, în plenul Senatului.

Totodată, marţea viitoare va avea loc şi o şedinţă a Camerelor reunite ale Parlamentului, pentru discutarea şi aprobarea componenţei consiliilor de administraţie ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. Biroul permanent a decis, de asemenea, prelungirea şedinţelor de plen până la epuizarea punctelor înscrise pe ordinea de zi.
Membrii Biroului permanent au luat act de scrisoarea Preşedintelui României referitoare la propunerile primului ministru privind suplimentarea participării ţării noastre, cu cinci poliţişti, la misiunea Uniunii Europene din Afganistan. De asemenea, în următoarea şedinţă de plen se va discuta propunerea de prelungire, până la 30 septembrie 2010, a mandatului unui număr de 11 membri ai Consiliului Naţional de Integritate.

Biroul permanent a respins, datorită lipsei de fonduri, toate propunerile primite de la Secretariatul General al Senatului, cu avizul Comisiei pentru politică externă, privind efectuarea unor deplasări în străinătate. Senatorul Chelaru a arătat că într-o viitoare şedinţă a Biroului permanent urmează să fie reanalizat, în special prin prisma costurilor implicate, proiectul de informatizare a activităţii parlamentare, având drept scop reducerea consumurilor de hârtie.

Biroul de presă al Senatului 22 iunie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii