Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:49 04 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cabinet Parlamentar Maria Stavrositu - Duminica, 09 Octombrie 2011

ro

09 Oct, 2011 22:20 1043 Marime text

In cea de-a doua parte a sesiunii de toamna de la Strasbourg ,deputatul Maria Stavrositu a sustinut interventii in timpul dezbaterilor in plenul Parlamentului, referitoare la doua rapoarte supuse votului plenului Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

Prima interventie se refera la raportul parlamentarului elvetian Dick Marty "Abuse of state secrecy and national security: obstacles to parlamentary and judicial scrutiny of human rights violations" - celebrul raport care aminteste de presupusele inchisori CIA de pe teritoriul unor state printre care si Romania. Parlamentarul roman apreciaza in interventia sa preocuparea domnului Dick Marty pentru drepturile omului , chiar si atunci cand este vorba de tratamentul teroristilor, dar demonstreaza totodata ca referirea la Romania este nefondata, singura referire pe care o face elvetianul la Romania in acest raport fiind de numai 2 randuri, fara a aduce vreo dovada in sprijinul afirmatiilor sale. Mai mult decat atat, in anul 2006 Parlamentul Romaniei a constituit o Comisie de ancheta a acestor afirmatii, care a audiat numerosi oficiali, dar care a concluzionat ca nu exista nici un fel de date referitoare la existenta unor astfel de centre de detentie.

Cea de-a doua intervetie a fost asupra unui subiect foarte actual acela al protejarii datelor personale pe internet dar si in media online.Tinand cont de numarul mare de utilizatori de internet, fie ca vorbim de Google, Yahoo, Facebook sau TripAdvisor, este evident ca acest subiect se afla in sfera de interes a foarte multor persoane ,dar si a autoritatilor totodata. Deputatul a facut referire in luarea sa de cuvint la modul in care legislatia romaneasca trateaza acest subiect ( Legea 677/2001 , in concordanta cu legislatia europeana si internationala -

Directive on Personal Data Protection, and worldwide there is Data Protection Act (DPA).

Romania a impus legi si reguli clare in aceasta privinta , si in plus in anul 2005 s-a infiintat un organism special ce supravegheaza respectarea acestei legislatii - Nationala pentru supravegherea Procesarii datelor Persoanle.

APCE a avut o agenda plina, cu rezultate fructuoase, unul dintre cele mai de interes fiind alegerea unui nou Presedinte al Organizatiei in persoana parlamentarului francez Jean Claude Mignon, apartinand grupului PPE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii