Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru afaceri europene Senat - 31.03.2011

ro

31 Mar, 2011 23:05 923 Marime text

În data de 30 martie 2011, la Salonul Alb din cadrul Senatului României, a avut loc întâlnirea de lucru a domnului senator Vasile Nedelcu, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, cu Excelenţa sa, domnul Markiyan Kulyk, ambasadorul Republicii Ucraina în România. La reuniune a mai participat doamna senator Sorina Plăcintă, membru al Comisiei pentru afaceri europene.

Scopul acestor discuţii a fost acela de a dezvolta şi intensifica cooperarea bilaterală, la nivel parlamentar, între România şi Republica Ucraina.

Excelenţa sa, ambasadorul Republicii Ucraina în România, a salutat înfiinţarea Comisiei pentru Afaceri Europene la nivelul Senatului şi şi-a exprimat convingerea că această iniţiativă completează şi aduce continuitate în planul întâlnirilor de lucru ale parlamentarilor din cele două ţări, inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate. În acest context, a reliefat progresul Ucrainei în relaţiile cu Uniunea Europeană şi NATO. Au fost marcate evoluţiile în ceea ce priveşte schimburile comerciale şi zona de liber schimb, dar şi problematica vizelor, ca aspect ce necesită în continuare anumite eforturi.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, domnul senator Vasile Nedelcu, a apreciat importanţa iniţiativei şi a subliniat faptul că relaţiile bilaterale între cele două ţări au cunoscut o evoluţie pozitivă. S-a evidenţiat importanţa cooperării parlamentare cu statele membre ale UE şi la graniţele externe ale Uniunii, dar în special cu Ucraina şi Moldova. Ca membră a Uniunii Europene şi a NATO, România ar putea reprezenta un reper constructiv pentru relaţiile Ucrainei cu aceste structuri. Din acest punct de vedere, domnul senator a exprimat deschiderea Comisiei pentru Afaceri Europene de a pune la dispoziţie expertiza acumulată de România pe parcursul armonizării legislative cu prevederile comunitare.

În încheiere, doamna senator Sorina Plăcintă a propus ca, pe parcursul următoarelor întâlniri bilaterale între Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului României şi Comisia de Integrare Europeană a Parlamentului Ucrainei, să fie identificate modalităţi concrete de cooperare parlamentară. În cadrul unui forum, atât partea ucraineană, cât şi partea română ar avea posibilitatea să propună şi să implementeze proiecte comune aferente unor domenii de interes pentru autorităţile locale, precum activitatea economică, socială, mediul de afaceri, educaţie şi sănătate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii