Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat

ro

17 Nov, 2011 22:42 859 Marime text

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din cadrul Senatului, reprezentată de doamna senator Elena Mitrea, vicepreşedinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a organizat joi, 17 noiembrie a.c., la Palatul Parlamentului, Atelierul de lucruCopiii cu părinţi plecaţi în străinătate: Copiii singuri acasă" cu privire la situaţia şi măsurile pe care statul şi societatea civilă le pot lua împreună pentru copiii cu părinţii aflaţi în străinătate la muncă şi pentru părinţii care se află departe de copii lor.

Obiectivul evenimentului a fost elaborarea unui plan de acţiune privind măsurile necesare pentru susţinerea copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi pentru părinţii acestora în vederea dezvoltării armonioase a copiilor şi a respectării drepturilor lor, ţinând cont de experienţa organizaţiilor şi instituţiilor participante la acest atelier de lucru.

Conform studiului "Metodologie - asistenţa socială, psihologică şi juridică a copiilor rămaşi singuri acasă ca urmare a plecării părinţilor la muncă în străinătate", elaborat de Asociaţia Alternative Sociale (Iaşi, 2007), categoria copiilor rămaşi „singuri acasă" este o categorie vulnerabilă, aflată în situaţie de risc. Separarea copiilor de către unul sau de ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate pe o perioadă prelungită de timp generează trăirea sentimentului de abandon, cu repercusiuni asupra personalităţii.

Doamna senator Elena Mitrea a prezentat propunerea de infiintare a unui,,Grup de sprijin parlamentar pentru apararea drepturilor copiilor,, la care în prezent au aderat 36 de colegi senatori si deputati, urmând ca şi alţi colegi să se alăture acestuia.

" Grupul este deschis pentru colegii care vor sa se alature. Acesta este genul de actiuni la care grupul isi poate demonstra implicarea si sustinerea, fiind un semnal pozitiv in activitatea noastra parlamentara" a declarat doamna senator Elena Mitrea.

La atelier au participat membrii ai Parlamentului României, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, reprezentanţa UNICEF în România, Ambasade, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai mass-mediei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii