Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru politica externa, 22.09.2010

ro

22 Sep, 2010 23:09 1138 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, s-a întâlnit miercuri, 22 septembrie a.c., cu doamna Susanne Kastner, preşedinta Comisiei pentru apărare şi a Grupului parlamentar de prietenie din Bundestag-ul German.

La întâlnire au mai participat şi senatorii Raymond Luca, Georgică Severin, Romeo Nicoară şi Augustin Humelnicu.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a salutat prezenţa în România a parlamentarului german şi a arătat că frecvenţa ridicată a contactelor la nivel politic dintre parlamentele celor două ţări reprezintă un indicator al bunelor relaţii bilaterale dintre România şi Germania. La invitația președintelui Comisiei pentru politică externă din Senatul României, omologul german din Bundestag, Ruprecht Polenz, va întreprinde o vizită oficială la București, posibil până la sfârşitul acestui an.

În discuţiile avute, cei doi oficiali au abordat problema cooperării româno-germane pentru promovarea următoarelor proiecte: traseul european al Republicii Moldova, Strategia Dunării, aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, reprezentarea în Serviciul European pentru Acţiune Externă.

Cele două părţi au căzut de acord că sunt inacceptabile conexiunile artificiale între tematica aderării României la spaţiul Schengen, pentru care România depune toate eforturile necesare pentru îndeplinirea criteriilor tehnice la termen, şi alte teme precum situația romilor sau sistemul judiciar din ţara noastră.

În cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul Serviciului European de Acţiune Externă. Preşedintele Titus Corlăţean a exprimat preocuparea şi nemulţumirea faţă de tratamentul inechitabil aplicat României în ceea ce privește reprezentarea în structurile Serviciului de Acţiune Externă şi a solicitat sprijinul Germaniei pentru o reprezentare corespunzătoare a ţării noastre.

Titus Corlăţean şi Susanne Kastner au căzut de acord asupra oportunităţii promovării încheierii unui Parteneriat Strategic între România şi Germania.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii