Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru politica externa a Senatului

ro

30 Jun, 2010 17:56 755 Marime text

Delegaţia Comisiei pentru politică externă a Senatului, condusă de preşedintele Titus Corlăţean, s-a întâlnit marţi, 29 iunie a.c., cu Ministrul pentru afaceri europene şi negociator şef pentru aderarea Turciei la UE, Domnul Egemen Bağiş.

La întrevedere au mai participat Radu Cătălin Mardare, secretarul Comisiei, precum şi senatorii Raymond Luca, Romeo Nicoară şi Augustin Humelnicu, membri ai Comisiei pentru politică externă.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte ale relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări. Ministrul turc al afacerilor europene a prezentat stadiul actual al procesului de aderare al Turciei la Uniunea Europeană, mulţumind părţii române pentru sprijinul constant acordat acestui demers în interiorul familiei europene.

Titus Corlăţean a reiterat susţinerea României pentru aderarea Turciei la UE şi deschiderea unor noi capitole de negociere. Preşedintele Comisiei pentru politică externă l-a asigurat pe domnul Egemen Bağiş că va milita în continuare pentru accelerarea negocierilor de aderare ale Turciei, inclusiv în cadrul Conferinţelor preşedinţilor comisiilor pentru politică externă din parlamentele naţionale ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (COFAC) sub noua preşedinţie belgiană a UE.

Negociatorul şef pentru aderarea Turciei la UE a prezentat demersul guvernului de la Ankara vizând reforma constituţională a statului şi a accentuat existenţa voinţei majoritare a cetăţenilor turci pentru apropierea de UE şi valorile europene.

A fost salutată frecvenţa ridicată a contactelor politice dintre cele două părţi, inclusiv în plan parlamentar, în luna ianuarie a acestui an desfăşurându-se vizita oficială la Ankara şi Istanbul a membrilor Comisiei pentru politică externă a Senatului României.

Alte subiecte abordate au vizat chestiuni de ordin bilateral sau multilateral de interes, cooperare pe linie economică etc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii