Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru politica externa a Senatului - Luni, 18 Octombrie 2010

ro

18 Oct, 2010 17:58 615 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, participă în perioada 18 - 19 octombrie a.c., la Bruxelles, la Conferinţa preşedinţilor comisiilor parlamentare pentru politică externă din statele membre ale Uniunii Europene.

La acest eveniment va participa şi Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Catherine Ashton.

Pe agenda conferinţei figurează subiecte de deosebit interes, precum Serviciul European pentru Acţiune Externă, probleme actuale privind politica externă şi de securitate a UE, extinderea Uniunii Europene, procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Reamintim că în data de 13 octombrie a.c., membrii Comisiei pentru politică externă a Senatului l-au audiat pe ministrul de externe Teodor Baconschi. Unul din subiecte a fost constituit de reprezentarea României în Serviciul de Acţiune Externă al Uniunii Europene.

La acel moment, Titus Corlăţean declara: „În urmă cu două săptămâni, la Lisabona, a avut loc o primă întâlnire a preşedinţilor de Comisii de politică externă din ţările membre UE, atât în prezenţa Înaltului Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton, cât şi a raportorului Parlamentului European, Elmar Brook. Am avut o intervenţie destul de dură la acel moment şi îmi propun, ca pe 18 octombrie, la Bruxelles, la întâlnirea cu doamna Ashton, la acelaşi format - de data aceasta formalizat oficial - al preşedinţilor Comisiilor de politică externă, să avem un limbaj politic pe măsura a ceea ce s-a întâmplat la primul tur de recrutare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii