Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisie de ancheta istituita la solicitarea grupului parlamentar PSD+PC

ro

16 Mar, 2010 21:47 894 Marime text

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
 
S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, www.senat.ro
Biroul de presă, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03, presa@senat.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul şedinţei Biroul Permanent al Senatului de astăzi, 16 martie, s-a instituit, la solicitarea grupului parlamentar PSD+PC, comisia de anchetă având drept scop investigarea condiţiilor de legalitate prin care au fost încheiate, respectiv modificate, contractele şi soluţiile tehnice la proiectele derulate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, urmând ca partidele parlamentare să-şi desemneze membrii în comisie.
Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat că pe parcursul şedinţei s-au analizat şi câteva scrisori şi contestaţii depuse de senatorii independenţi în legătură cu apartenenţa la comisiile permanente. Domnul Chelaru a menţionat că pentru repartizarea senatorilor în comisii trebuie să se ţină cont de algoritmul existent la debutul legislaturii, în prezent neexistând niciun membru al Senatului care să nu facă parte din cel puţin o comisie permanentă, ceea ce se poate verifica pe pagina de internet a instituţiei.
În cadrul şedinţei s-a luat act de scrisoarea Curţii Constituţionale, prin care se sesizează Senatul în legătură cu faptul că pe data de 7 iunie a.c. îi expiră mandatul judecătorului Nicolae Cochinescu, pentru a cărui înlocuire liderii grupurilor parlamentare urmează să se întrunească şi să înceapă procedura de desemnare a unui candidat din partea Senatului.
Chestorul Senatului a arătat, de asemenea, că s-a luat act de scrisoarea ministrului justiţiei, Cătălin Predoiu, privind cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitoare la încuviinţarea arestării preventive a inculpatului Cătălin Voicu. Biroul permanent a stabilit ca, în procedură de urgenţă, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări să pregătească şi să înainteze un raport Biroului permanent, iar plenul să se pronunţe, în cinci zile, prin vot secret, asupra acordării sau neacordării avizului în vederea arestării senatorului. 
Membrii Biroului Permanent au luat act de scrisoarea preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, privind elaborarea unor rapoarte privind finanţările publice locale pentru anul 2008. De asemenea a fost prezentat un raport privind utilizarea fondului aflat la dispoziţia preşedintelui Senatului în anul 2009, din document rezultând că s-au acordat diverse ajutoare salariaţilor cu probleme sociale, s-au înmânat flori, mărţişoare şi recompense salariaţilor cu copii sub 18 ani şi grupurilor de colindători cu ocazia unor evenimente, cum sunt zilele de 1 şi 8 martie, sărbătoarea Crăciunului. De asemenea, au fost acordate unele recompense băneşti tuturor salariaţilor Senatului pentru întreaga activitate desfăşurată în anul 2009, ţinându-se cont de diminuările salariale din lunile octombrie-decembrie.
Chestorul Senatului a precizat că Biroul permanent a repartizat comisiilor de specialitate toate proiectele de lege şi iniţiativele legislative înregistrate în această săptămână, a stabilit programul de lucru al Senatului pentru săptămâna în curs şi pentru cea viitoare şi a dezbătut chestiuni ale activităţii curente a structurilor din serviciile Senatului.

Biroul de Presă al Senatului
16 martie 2010                                             

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii