Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Marti, 23 Februarie 2010

ro

23 Feb, 2010 21:45 706 Marime text

Marţi, 23 februarie a.c., Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlăţean, l-a primit pe Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, E.S. Mark Gitenstein. Dialogul face parte din contactele permanente ale Comisiei pentru politică externă a Senatului României cu şefii reprezentanţelor statelor acreditate la Bucureşti.

Întâlnirea a fost un bun prilej de consultări reciproce în privinţa procedurilor tehnice pe care le urmează un acord internaţional pentru a fi ratificat în Parlamentul României, rolul Comisiei pentru politică externă şi necesitatea contactului permanent între Ambasada SUA şi Comisia pentru politică externă a Senatului României pentru informarea corespunzătoare, reciprocă, pe tema scutului antirachetă ce urmează a fi instalat în România.

În acelaşi context, Titus Corlăţean a abordat chestiuni curente de pe agenda relaţiilor bilaterale româno-americane, între care chestiunea vizelor pentru cetăţenii români care circulă în Statele Unite. Abordarea politică a subiectului a vizat necesitatea identificării celor mai bune canale de dialog pentru a determina o schimbare în privinţa politicilor SUA faţă de cetăţenii români ce doresc să călătorească peste ocean.

Titus Corlăţean a solicitat un sprijin direct pentru organizarea unei formule de colaborare interparlamentară în cadrul parteneriatului strategic româno-american, respectiv formule de contact la nivelul Comisiilor pentru politică externă ale Senatului şi Camerei Reprezentanţilor care să permită un cadru propice pentru discutarea subiectelor politice ce implică aspectele legislative.

Se intenţionează organizarea unei vizite oficiale a Preşedintelui Comisiei pentru politică externă în Statele Unite ale Americii.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii