Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Miercuri, 03 Martie 2010

ro

03 Mar, 2010 20:26 590 Marime text

Plenul Senatului a luat în dezbatere miercuri, 3.03.2010, în procedură de urgenţă, Proiectul de lege - Legea responsabilităţii fiscal-bugetare , înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei ca prioritate legislativă a Guvernului. Proiectul de lege cu amendamentele admise de comisia sesizată în fond a fost aprobat cu 54 de voturi pentru, 29 împotrivă şi 3 abţineri.

Pentru două propuneri legislative cu acelaşi conţinut, membrii Senatului au adoptat prin vot rapoartele de respingere întocmite de comisia sesizată în fond care a hotărît menţionarea senatorilor şi deputaţilor iniţiatori drept coautori ai proiectului de lege admis:

  • Propunerea legislativă - Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, iniţiatori - senatorii Bota Marius Sorin-Ovidiu - senator PSD; Marcu Gheorghe - senator PSD, aflată în procedură de urgenţă;
  • Propunerea legislativă - Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, iniţiatori - senatorii şi deputaţii Berceanu Radu Mircea - senator PD-L; Blaga Vasile - senator PD-L; Plăcintă Sorina Luminiţa - senator PD-L; Stănişoară Mihai - senator PD-L; Paleologu Theodor - deputat PD-L; Udrea Elena Gabriela - deputat PD-L.

Din aceeaşi categorie a priorităţilor legislative, Senatul a mai dezbătut şi aprobat, ca primă Cameră sesizată, Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.116/2009 pentru instituirea unor măsuri privind activitatea de înregistrare în registrul comerţului (62 voturi pentru, un vot împotrivă, o abţinere).

Cu 40 de voturi pentru, 31 împotrivă şi nici o abţinere a fost adoptată Propunerea legislativă pentru completarea articolului 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Plenul Senatului a decis să acorde luni, 8 martie 2010, votul asupra Propunerii legislative privind instituirea unui cadru unic cu privire la declaraţiile privind evidenţa nominală a salariaţilor şi a sumelor datorate către Bugetul General Consolidat ( Legea Ghişeului unic) - propunere legislativă cu caracter organic, avînd raport de admitere cu amendamente din partea Comisiei sesizate în fond.

La propunerea Grupului senatorial al UDMR, plenul Senatului a adoptat hotărîrea de modificare a componenţei nominale a Comisiei pentru Regulament , respectiv includerea în componenţa comisiei a senatorului Gyerko Laszlo în locul senatorului Cseke Attila Zoltan.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa Senatului pot fi obţinute accesând pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

3 martie 2010 Biroul de presă al Senatului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii