Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Miercuri, 24 Februarie 2010

ro

24 Feb, 2010 21:51 726 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlăţean, participă la Madrid, în perioada 24-26 februarie a.c., la Conferinţa preşedinţilor comisiilor pentru politică externă din parlamentele naţionale ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (COFAC).

Întâlnirea este organizată de actuala preşedinţie spaniolă a Uniunii Europene.

Programul conferinţei este articulat în jurul provocărilor care decurg, pe de o parte, din întărirea acţiunii externe a Uniunii Europene în conformitate cu dispoziţiile Tratatului de la Lisabona şi, pe de altă parte, din priorităţile în domeniu ale preşedinţiei spaniole.

În cadrul discuţiilor, Titus Corlăţean va aborda cu prioritate situaţia Republicii Moldova şi întărirea legăturilor acestui stat cu Uniunea Europeană. În marja conferinţei, preşedintele comisiei pentru politică externă va avea întâlniri bilaterale cu omologii săi din statele membre UE.

Lucrările conferinţei vor fi conduse de către preşedinţii comisiilor pentru politică externă din cele două camere ale parlamentului spaniol, Josep Antoni Duran i Lleida şi Adoración Quesada.

La deschiderea lucrărilor va fi prezent primul ministru spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero. Ministrul spaniol al afacerilor externe, Miguel Angel Moratinos, va prezenta priorităţile în materie de politică externă ale actualei preşedinţii spaniole, urmând ca la dezbateri să participe şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, dna. Catherine Ashton.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii