Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat privind Hotararea Senatului Romaniei nr.11 din data de 14 februarie 2011

ro

16 Feb, 2011 22:35 862 Marime text

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de Hotărârea Senatului României nr. 11 din 14 februarie a.c. privind validarea celor opt membri aleşi ai CSM, prin care a fost pusă în executare decizia Curţii Constituţionale nr. 53 din 25 ianuarie 2011.

 

Conform Hotărârii Plenului Senatului, cei opt membri ai Consiliul Superior al Magistraturii au fost validaţi pentru un mandat de 6 ani, cu începere din data de 7 ianuarie 2011.

Consiliul Superior al Magistraturii informează că a desfăşurat, în perioada parcursă de la data menţionată, toate activităţile specifice, conform atribuţiilor şi competenţelor cu care instituţia a fost investită prin lege, fără a înregistra sincope în funcţionarea sa legală.

Pe agenda Consiliul Superior al Magistraturii, de la data menţionată, s-au aflat - pe criterii de prioritate - proiecte de interes pentru sistemul judiciar pe termene medii şi lungi. Dintre acestea menţionăm procedura de promovare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procedura pe încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării magistraţilor.

Consiliul precizează că Hotărârea Senatului se grefează pe un fond de continuitate funcţională a instituţiei.

JUDECĂTOR HORAŢIUS DUMBRAVĂ,

PREŞEDINTELE CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii