Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - senator Titus Corlatean - 21.04.2011

ro

21 Apr, 2011 16:47 965 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, a participat în seara zilei de 20 aprilie a.c., la un dineu de lucru cu Hoshyar Zebari, ministrul afacerilor externe al Republicii Irak, aflat în vizită oficială în România.

La dineu au mai participat între alţii Viorel Badea şi Georgică Severin, senatori în cadrul Comisiei pentru politică externă.

În cadrul discuţiilor, a fost salutat nivelul deosebit al relaţiilor politice şi strategice dintre cele două state, au fost trecute în revistă stadiul relaţiilor bilaterale în domenii importante precum cel economic şi perspectivele diferitelor proiecte în acest domeniu. Oficialii au subliniat interesul investitorilor români pentru piaţa irakiană în domenii precum sectorul petrolier, industria chimică şi petrochimică, sectorul energetic, infrastructura, industria cimentului etc.

A fost apreciată în mod deosebit dinamica pozitivă a procesului de stabilizare şi a situaţiei de ansamblu în materie de securitate în cadrul societăţii irakiene şi a fost salutată contribuţia României la procesul de stabilizare prin intermediului misiunii europene EUJUST LEX.

Totodată, a fost subliniată importanţa implicării şi contribuţiei Irakului în proiectul Nabucco şi a fost exprimată susţinerea părţii române pentru o decizie pozitivă în acest sens a autorităţilor irakiene.

Au fost analizate evoluţiile în curs din Africa de nord şi Orientul Mijlociu, cele legate de regiunea Balcanilor, Parteneriatul Estic al UE, cu accent asupra relaţiei speciale de parteneriat dintre România şi Republica Moldova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii