Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratie comuna Senat - Miercuri, 13 Aprilie 2011

ro

13 Apr, 2011 22:56 732 Marime text

Preşedinţii Comisiei pentru politică externă şi Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, senatorii Teodor Meleşcanu şi Titus Corlăţean, îşi exprimă îngrijorarea, într-o declaraţie comună, în legătură cu informaţiile privind utilizarea forței împotriva taberei de refugiaţi de la Ashraf - Irak.

Prezentăm mai jos textul integral al declaraţiei comune:

„Noi, preşedinţii Comisiei pentru politică externă şi Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României ne exprimăm îngrijorarea faţă de informaţiile de presă referitoare la utilizarea forţei împotriva taberei de refugiaţi de la Ashraf din Irak, soldată cu numeroase victime, morţi şi răniţi.

Ne exprimăm deplina susţinere faţă de declaraţiile Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, doamna Catherine Ashton, pe acest subiect.

Solicităm Guvernului irakian să îşi asume responsabilitatea pentru evenimentele de la tabăra din Ashraf şi să asigure respectarea drepturilor omului pentru toţi rezidenţii săi, inclusiv pentru cetăţenii iranieni din tabăra de la Ashraf."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii