Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:14 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile domnului senator Ioan Chelaru, Vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 14 martie 2016

ro

14 Mar, 2016 17:04 1159 Marime text
Domnul Ioan Chelaru, Vicepreşedinte al Senatului României, a declarat, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului întrunit luni, 14 martie 2016, că au fost aprobate toate punctele înscrise pe ordinea de zi.

Biroul permanent a repartizat proiectele de lege şi propunerile legislative înregistrate, a aprobat solicitările comisiilor de specialitate de prelungire a anumitor termene pentru legile mai complicate, aflate încă în dezbatere, şi pentru care nu s-au primit încă avizele, a aprobat programul de lucru pentru săptămâna în curs şi pentru săptămâna viitoare.
Probabil că săptămâna viitoare, în data de 22 martie a.c., va avea loc o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, existând mai multe proiecte de lege înscrise pe ordinea de zi a respectivei reuniuni.

De asemenea, Biroul permanent a aprobat, în cadrul relaţiilor parlamentare externe, printre altele, participarea la Conferinţa Preşedinţilor Adunării Regionale Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei, desfăşurată la Capbreton, Franţa, în perioada 2-4 mai a.c. şi vizita de lucru a unor membri ai Comisiei pentru transporturi şi energie la Parlamentul European în cadrul unor reuniuni cu comisiile de specialitate ale Parlamentului European desfăşurate la Bruxelles în perioada 15-17 martie a.c.
Biroul permanent a luat act de scrisoarea domnului Dimitrie Bogdan Licu, prim-adjunct al Procurorului General al României, prin care se solicită ca, până la data de 21 martie a.c., Senatul României să transmită copii certificate ale stenogramelor audierilor din cele două comisii senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989.

Biroul permanent al Senatului României a mai înregistrat o asemenea solicitare în urmă cu câţiva ani şi răspunsul a fost acelaşi: documentele solicitate au un regim clasificat, încadrându-se în prevederile Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, şi nu pot fi înaintate Parchetului General.

Dar au fost invitaţi şi atunci şi sunt invitaţi şi acum reprezentanţii Parchetului General care solicită aceste probe şi care dețin autorizaţii de acces la informaţii clasificate să vină la Senatul României pentru a studia orice document din dosarele Revoluţiei din 1989.
 
Direcţia Presă, comunicare şi imagine
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii