Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile vicepreşedintelui Senatului României, domnul Cristian Dumitrescu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului, luni 11 noiembrie 2013

ro

11 Nov, 2013 18:10 912 Marime text
Biroul permanent a stabilit programul de lucru pentru săptămâna în curs, a declarat vicepreşedintele Senatului, domnul Cristian Dumitrescu, la finele şedinţei de luni, 11 noiembrie a.c., a forului de conducere al Senatului. Astăzi după-amiază şi marți începând cu ora 9.00, vor avea loc şedinţele de plen ale Senatului. Miercuri după-amiază, precum şi joi, vor avea loc şedinţele comisiilor permanente, urmând ca vineri şi sâmbătă senatorii să lucreze în circumscripţiile electorale.                               

Luând act de sentinţa penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu privire la condamnarea domnului Solomon Antonie, Senatul va adopta astăzi în plen hotărârea prin care se constată vacantarea locului de senator, lasând posibilitatea alegerii unui alt senator în colegiul electoral.

Biroul permanent al Senatului a primit din partea Autorităţii Electorale Permanente, Raportul privind evaluarea capacităţii primăriilor de a utiliza Registrul Electoral şi de a tipări listele electorale permanente. Raportul prezintă de o manieră succintă, standardele internaţionale în materia evidenţei alegătorilor, practicile utilizate, arhitectura sistemului informatic al Registrului Electoral.

De asemenea, Biroul permanent a aprobat mai multe deplasări externe printre care, participarea la Conferinţa Internaţională a Parlamentarilor privind Populaţia şi Îmbătrânirea, având ca temă ,,Către o nouă paradigmă pentru o îmbătrânire sănătoasă şi o economie dinamică”, ce se va desfăşura în perioada 18 – 20 noiembrie a.c., la Tokyo – Japonia, a aprobat participarea la reuniunea extraordinară a parlamentarilor de referinţă ai Dimensiunii parlamentare a Campaniei Consiliului Europei, privind combaterea violenţei sexuale asupra copiilor, în ziua de 13 noiembrie a.c., în Elveţia, la Geneva, participarea la Seminarul parlamentar pe teme de securitate Garmisch-Partenkirchen, în perioada 24 – 27 noiembrie a.c., din Germania.                                    Totodată, subcomisia senatorială pentru Populaţie şi Dezvoltare şi-a propus să organizeze la Senatul României, în ziua de 3 decembrie 2013, o reuniune cu tema ,,Situaţia HIV/SIDA în România: provocări actuale şi priorităţi de acţiune”.
                                                 
 11 noiembrie 2013 Direcţia de presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii