Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domnul senator Emilian Valentin FRÂNCU a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei UIP pentru democraţie şi drepturile omului

ro

20 Apr, 2011 18:20 855 Marime text

În ziua de marţi, 19 aprilie a.c., în cadrul lucrărilor sesiunii de primăvară a Uniunii Interparlamentare (cea de-a 124-a Adunare a UIP şi reuniunile asociate, Panama City, 15-20 aprilie 2011), domnul senator Emilian Valentin FRÂNCU, membru al delegaţiei parlamentare române şi al Comitetului Director al GRUI, vicepreşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi a Senatului, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei permanente a UIP pentru democraţie şi drepturile omului.

În calitate de vicepreşedinte şi membru al Biroului Comisiei, dl. senator FRÂNCU reprezintă Grupul geo-politic 12 Plus, cel mai numeros grup geopolitic care funcţionează sub egida UIP, din care fac parte 46 de parlamente de pe continentul european şi din Australia, Canada şi Noua Zeelandă.

Comisia pentru democraţie şi drepturile omului este una din cele trei comisii permanente ale UIP, alături de comisiile pentru pace şi securitate internaţională şi, respectiv, dezvoltare durabilă, finanţe şi comerţ.

Comisiile permanente sunt organe de lucru cu caracter plenar, din care fac parte toate cele 155 de parlamente membre ale UIP. Comisiile se întrunesc cu ocazia sesiunilor ordinare ale UIP pentru a examina şi elabora rapoarte şi proiecte de rezoluţii pe temele aflate pe agenda Adunării. La actuala sesiune, membrii Comisiei pentru democraţie şi drepturile omului au dezbătut tema Transparenţă şi responsabilitate în finanţarea partidelor politice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii