Dulciurile bio, varianta sănătoasă de îndulcire
Dulciurile bio, varianta sănătoasă de îndulcirePe lângă alimentele bio, îşi fac loc pe piaţa noastră şi dulciurile cu ingrediente 100% naturale. Industria bio, eco, organică devine o nişă ce creşte de la un an la altul. Procedeul nu este tocmai simplu, dar rezultatul este unul spectaculos şi foarte sănătos.
Conform rezultatelor unui studiu realizat de Ideaplus Insight privind achiziţia de produse bio, 43,29% dintre respondenţi doresc să găsească o varietate mai mare de produse bio româneşti.
Dulciurile ecologice au intrat recent pe piață pentru a satisface pofta consumatorilor care doresc să evite produsele chimice sintetice. Practic, producătorii s-au întors la vechile reţete şi dau culoare produselor dulci cu sucuri din fructe sau legume.
De ce nu sunt bune dulciurile rafinate pentru copii?
Componenta de bază a dulciurilor găsite pe rafturile magazinelor este zahărul rafinat. Acest tip de zahăr nu face altceva decât să creeze dependenţă. În plus, pentru că nivelul de insulină este când mare, când mic, se generează senzaţia de foame, iar copiii au tendinţa de a mânca prea mult. De aici se ajunge foarte uşor la obezitate. Iar lucrurile nu se opresc aici. Pe fondul obezităţii, apar diverse probleme la pancreas, pot fi dezvoltate boli cardiovasculare, deficit de calciu şi diabet. În plus, este bine cunoscut faptul că zahărul contribuie la apariţia cariilor.
Excesul de glucide rafinate, grăsimi şi aditivi alimentari din produsele rafinate dau micuţului doar dependenţă şi nu îi oferă niciun fel de nutrienţi.
În schimb, dulciurile bio sunt acele produse care au la bază zahăr nerafinat, uleiuri care nu sunt procesate şi care în general nu conţin niciun fel de aditivi alimentari, nici un fel de arome, substanţe chimice ori nocive pentru organism.
Ce conţine o ciocolată bio
Concret, o ciocolată făcută din ingrediente naturale poate conţine unt de cacao, lapte praf integral, zahăr de trestie brut, vanilie de bourbon, lecitină din floarea soarelui. După preferinţe, aceste produse pot avea şi stafide, alune, nuci sau arahide. Fiecare produs poate conţine urme din toate tipurile de nuci şi grâu, iar ingredientele sunt obţinute din culturi controlate organic.
Gama de dulciuri bio se află în plină expansiune, iar pe lângă ciocolată se mai găsesc şi acadele, batoane, bomboane sau caramele. Insă, este foarte important să nu confundăm produsele bio cu cele dietetice. Deci, dulciurile bio/organice nu conţin conservanţi, şi dacă conţin aceştia sunt naturali. Pentru cele fără conservanţi este foarte important să ştim că ele nu rezistă o veşnicie. Tocmai de aceea, ar fi bine să le consumăm în maximum două zile.
Recomandarea noastră
Cel mai iubit şi mai râvnit dulce din lume este de acum şi sănătos. Ciocolata BIO cu lapte, nucă de cocos şi 32% cacao este doar o variantă din gama multiplă de dulciuri bio. Fructul palmierului de cocos conţine grăsimi care protejează ficatul. Tot ele sunt responsabile pentru întărirea sistemului imunitar, iar acizii omega 3 se absorb mai bine la nivelul ţesutului atunci când dieta este bogată în acizi saturaţi. Este un bun desert şi favorizează digestia, tocmai de aceea poate fi consumată şi după masă, şi între mese. Nuca de cocos protejează organismul împotriva acţiunii radicalilor liberi şi poate fi considerată şi unul dintre secretele tinereţii şi longevităţii.Valoarea energetică a acestui produs este de 554 kcal şi poate fi achiziţionat de pe site-ul www.napati.ro la preţul de 15 RON.
Gustarea dintre mese nu a fost niciodată mai delicioasă. Batonul bio cu miere şi susan este dulce, dar sănătoas în acelaşi timp. Seminţele de susan conţin calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor, vitamina B1 şi fibre. Pe cât sunt de mici, pe atât sunt de bogate în minerale, vitamine şi fibre. Seminţele de susan conţin cupru şi mangan, minerale esenţiale în menţinerea siluetei. Produsul este disponibil pe acelaşi site la numai 3 RON.
Ce copil nu e îndrăgostit de ursuleţi, mai ales când ei sunt gumaţi, moi şi în plus certificaţi BIO? Tocmai de aceea, vă recomandăm Jeleurile BIO ursuleţi din fructe, fără gelatină. Produsul conţine sirop de porumb, zahăr nerafinat din trestie de zahăr, agent de gelifiere (pectina), suc de fructe concentrat (ananas, mere, portocale, lămâie, zmeură, coacăze negre), acidifiant (acid citric, citrat de calciu) arome naturale, agent de colorare extras din fructe şi plante (curcumă, alge, şofran, coacăze negre), agenţi de separare (ulei de floarea soarelui, ceară de carnauba). Punguţele cu jeleuri, de 100 de grame pot fi achiziţionate de la magazinul online Napati la preţul de 8 RON.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp