Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene Senat - 7.04.2011

ro

07 Apr, 2011 16:34 944 Marime text

Miercuri, 6 aprilie a.c., la Senatul României a avut loc întâlnirea de lucru a domnului senator Vasile Nedelcu, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, cu doamna Ministru Plenipotentiar din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei, Toncic-Sorinj Yvonne, şi cu Excelenţa Sa, domnul dr. Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei în România.

Domnul senator Vasile Nedelcu a salutat înalta prezenţă a demnitarilor austrieci, pe parcursul discuţiilor fiind trecute în revistă politicile europene prioritare pentru agenda Senatului României, şi anume: guvernanţa economică europeană, politica de coeziune, politica agricolă comună, Parteneriatul Estic şi Strategia Dunării.

De asemenea, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului a apreciat bunele relaţii politice dintre Parlamentele celor două ţări şi totodată si-a exprimat încrederea că acestea pot determina, în continuare, relaţii bilaterale specifice pe palierul Afacerilor Europene dintre România şi Austria.

Doamna Ministru Plenipotentiar Toncic-Sorinj Yvonne a subliniat importanţa implementării prevederilor Tratatului de la Lisabona, subliniind, în acest sens, rolul crescut alParlamentelor Naţionale, ceea ce va conduce, în opinia Domniei Sale, la dezvoltarea de „noi puteri" pentru cetăţenii Europei, cu implicarea directăa acestora în politicile europene, în mod responsabil, coerent ca „gândire comună europeană". Un aspect important relevat de oaspeţii austrieci a fost cel legat decolaborarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, în acest sens fiind prezentat modul în care este reglementată prin lege colaborarea dintre cele două instituţii, Guvernul Austriei având obligaţia de a informa în detaliu Parlamentul cu privire la iniţiativele Uniunii Europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii