Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Comisiei pentru politica externa, Titus Corlatean

ro

29 Mar, 2011 21:59 916 Marime text

Membrii Comisiei pentru politică externă, conduse de senatorul Titus Corlăţean, s-au întâlnit luni, 28 martie a.c., cu delegaţia Consiliului SHURA (Legislativul) al Regatului Arabiei Saudite.

Delegaţia arabă a inclus pe vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă, Dr. Saleh Bin Faris Alzahrani şi alţi membrii ai comisiei.

În cadrul întrevederii au fost discutate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale în plan politic, economic precum şi posibilitatea realizării de schimburi în domeniul cultural şi universitar.

Oficialii prezenţi au căzut de acord să susţină pe lângă instituţiile abilitate din cele două ţări, precum şi în plan parlamentar, semnarea Convenţiei pentru evitarea dublei impuneri şi respectiv a unui acord bilateral în materie de securitate şi combatere a terorismului internaţional.

Totodată, a avut loc un schimb de vederi şi o evaluare a situaţiei actuale din Libia şi Orientul Mijlociu în general. Discuţiile au evidenţiat o abordare similară a celor două părţi, inclusiv cu privire la importanţa deosebită a stabilităţii Arabiei Saudite pentru un curs pozitiv al evoluţiilor în regiune.

Cele două delegaţii au decis sprijinirea diferitelor proiecte economice legate de investiţii, inclusiv pentru implementarea proiectelor discutate şi convenite de principiu cu ocazia forumului economic 'Consiliul de Cooperare al Golfului - Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est', organizat de Forum Invest la Bucureşti la începutul acestei luni, cu specială privire la proiectele vizând agricultura şi energia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii