Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele Comisiei pentru politica externa, Titus Corlatean

ro

11 May, 2011 00:19 757 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, l-a primit luni, 9 mai a.c., în vizită de prezentare, pe noul ambasador al Republicii Coreea la Bucureşti, domnul Im Han-taek.

Cei doi oficiali au subliniat caracterul deosebit al relaţiilor bilaterale în plan politic, economic, cultural, dintre cele două state şi necesitatea consolidării cooperării economice, sprijinirea proiectelor de investiţii în domeniul înaltei tehnologii, etc.

În cursul întâlnirii s-a exprimat interesul realizării în cursul anului 2011 a unor acţiuni bilaterale de diplomaţie parlamentară, inclusiv o posibilă vizită la Bucureşti a preşedintelui Comisiei pentru politică externă, comerţ şi unificare a legislativului Republicii Coreea, în cadrul unui turneu prevăzut în Europa centrală în cursul acestui an.

Titus Corlăţean a exprimat sprijinul pentru o procedură accelerată de ratificare a Acordului Cadru dintre UE şi Republica Coreea, intrat în vigoare la 10 mai 2010 şi Acordului de liber schimb (FTA) între UE şi Republica Coreea, semnat la Bruxelles în data de 16 septembrie 2010. Preşedintele Comisiei pentru politică externă a menţionat că va solicita Guvernului transmiterea rapidă la Parlament a proiectelor de lege de ratificare a acordurilor menţionate.

Un alt subiect de discuţie l-a reprezentat, în acest cadru, evoluţiile pe marginea situaţiei actuale din peninsula coreeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii