Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD a depus la Senat motiunea simpla “Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani!”

ro

29 Apr, 2010 15:06 744 Marime text

GRUPUL PARLAMENTAR PSD+PC
Comunicat de presă
PSD a depus la Senat moţiunea simplă: “Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români!”
Grupul Senatorial PSD+PC a susţinut, miercuri, 28 aprilie 2010, o conferinţă de presă prin care a anunţat depunerea la Senat a unei moţiuni simple, pe tema Legii pensiilor, intitulată: „Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români!”.
Prin moţiune, se subliniază inconsecvenţa actualilor guvernanţi, dar şi poziţia duplicitară a Ministrului Apărării, Gabriel Oprea, faţă de situaţia pensionarilor militari. În text, se face referire la declaraţiile ambigue ale lui Gabriel Oprea, cerându-se demisia ministrului.
Moţiunea a fost iniţiată pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că proiectul Legii pensiilor necesită, în continuare, nu numai dezbatere, dar şi o îmbunătăţire.
Senatorii PSD şi-au exprimat poziţia faţă de ceea ce s-a întâmplat în şedinţa Plenului de miercuri, 28 aprilie,  afirmând că atât PDL, cât şi Grupul Independenţilor au un interes în votarea cât mai rapidă a legii pensiilor în forma actuală, blocând adoptarea amendamentelor propuse de Grupul PSD+PC. Social-democraţii avertizează asupra faptului că nu vor renunţa la amendamentul ce prevede ca valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică de 45%.
Liderul de Grup al PSD, Ion Toma, a afirmat că: „dacă nu se va ţine cont de amendamentele noastre, noi nu vom vota această lege. Sper să vină şi timpul în care politicienii noştri îşi vor respecta promisiunile făcute cetăţenilor”.
De asemenea, senatorii PSD au mai adăugat că vor face uz de toate mijloacele parlamentare pentru ca acest proiect de lege să fie îmbunătăţit, ba mai mult, vor lupta pentru fiecare virgulă din fiecare amendament respins, atât în comisiile de specialitate, cât şi în Plenul Senatului.

Grupul Senatorial PSD+PC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii