Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare de condoleante adresata de presedintele Senatului Romaniei presedintelui Dietei poloneze

ro

12 Apr, 2010 13:42 1467 Marime text

Scrisoare adresată de Mircea Geoană, Preşedintele Senatului României, domnului Bronislaw Komorowski, Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez

Domnului Bronislaw Komorowski,
Preşedinte al Dietei Poloniei

Domnule Preşedinte,

În aceste momente grele suntem alături de naţiunea poloneză şi de familiile celor dispăruţi în tragicul eveniment din regiunea Smolensk.

Vreau să transmit un mesaj sincer de condoleanţe poporului polonez şi familiilor demnitarilor dispăruţi, în frunte cu cea a preşedintelui Lech Kaczynski. Dispariţia Preşedintelui Poloniei, alături de o însemnată parte a elitei militare, politice şi economice a statului polonez, este o pierdere imensă,  inclusiv pentru Uniunea Europeană şi mai ales pentru partenerii tradiţionali ai Poloniei, între care se numără şi România.

Încercarea prin care trece poporul polonez este cu atât mai dureroasă cu cât survine la 70 de ani de la masacrul de la Katyn, un moment de tristă amintire din istoria Poloniei, pe care preşedintele Lech Kaczynski l-a onorat cu devotament. Sunt sigur că prietenii Poloniei îşi vor aminti de curajul şi demnitatea preşedintelui Lech Kaczynski, la fel cum respectă durerea zecilor de mii de familii poloneze afectate de masacrul din primăvara anului 1940.

În calitate de Preşedinte al Senatului României vă asigur de întreaga solidaritate a cetăţenilor români şi de întreaga susţinere a instituţiilor statului. Sincere condoleanţe şi un mesaj puternic de solidaritate poporului polonez pentru pierderea suferită.

Mircea Geoană,
Preşedintele Senatului României

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii