Sedinta Biroului permanent al Senatului - 27 aprilie 2010
Sedinta Biroului permanent al Senatului - 27 aprilie 2010Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a precizat că în şedinţa de astăzi, 27 aprilie, Biroul permanent a repartizat comisiilor de specialitate 28 de proiecte de lege şi iniţiative legislative noi, constatând, totodată, că un număr de 23 de iniţiative legislative trebuie să fie introduse de urgenţă pe ordinea de zi a plenului, având în vedere că termenul privind adoptarea lor tacită este 10 mai.
În privinţa programului de lucru al Senatului, Biroul permanent a stabilit ca în cadrul şedinţei de plen de miercuri, 28 aprilie, să se facă declaraţii politice timp de o oră, începând cu ora 9.00, apoi să se dezbată cu prioritate proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, iar dacă nu se va acorda votul final mâine, acest lucru să se întâmple în următoarea şedinţă de plen, care va avea loc luni, 3 mai.
Biroul permanent urmează să se documenteze în legătură cu situaţia de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, instituţie aflată sub controlul Senatului României, în contextul în care se apropie data la care încetează mandatul conducătorului autorităţii. Documentarea este necesară în primul rând pentru adoptarea regulamentului de organizare şi funcţionare a instituţiei, a menţionat senatorul Ioan Chelaru.
Chestorul Senatului a precizat că Biroul permanent a fost informat în legătură cu scrisoarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, prin care s-au transmis comentarii şi propuneri cu privire la Ordonanţa de Urgenţă nr. 19 din 2005 privind realizarea ansamblului arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului. De asemenea, Biroul permanent a luat act de două materiale primite din partea Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, referitoare la situaţia de la Universitatea Petre Andrei, din Iaşi, ambele documente fiind trimise, pentru analiză şi redactarea răspunsurilor, la Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.
De asemenea, Biroul permanent a aprobat desfăşurarea, pe data de 12 mai, a unei mese rotunde pe tema perspectivei finanţării comunitare după anul 2013. Chestorul Senatului a spus, de asemenea, că membrii Biroului permanent au luat cunoştinţă de propunerea doamnei senator Mihaela Popa privind instituirea „Premiului Valeriu Boboc", acordat de Senatul României personalităţilor din societatea civilă militante pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului şi democraţiei.
Biroul de presă al Senatului 27 aprilie 2010
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp