Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Biroului permanent al Senatului - 28.02.2011

ro

28 Feb, 2011 22:56 916 Marime text

Biroul Permanent a aprobat toate punctele înscrise pe ordinea de zi şi a repartizat comisiilor de specialitate proiectele de lege şi iniţiativele legislative luate recent în evidenţă, stabilind termene pentru prezentarea avizelor şi rapoartelor, a precizat vicepreşedintele Ioan Chelaru, după şedinţa de astăzi, 28 februarie, a forului de conducere al Senatului. Biroul a atras atenţia asupra necesităţii de accelerare a lucrului pentru adoptarea proiectelor legislative, având în vedere faptul că pentru un număr de 29 astfel de documente termenul de adoptare tacită este 14 martie.

Membrii Biroului Permanent au aprobat programul de lucru pentru săptămâna în curs şi pentru cea viitoare, stabilind ca astăzi, la ora 15.00, să se desfăşoare o şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, şedinţă în care se va aproba agenda de discuţii pe tema angajării răspunderii Guvernului în legătură cu proiectul de lege de modificare a Codului Muncii.

La propunerea reprezentanţilor partidelor din arcul guvernamental, s-a stabilit ca marţi, 1 martie, să aibă loc o nouă şedinţă de Birou Permanent, în care să se ia act de negocierile care au loc, în continuare, la nivelul grupurilor parlamentare, cu privire la definitivarea componernţei conducerilor comisiilor permanente ale Senatului.

Biroul Permanent a luat act de sesizările înaintate de doi senatori, referitoare la repartizarea pe grupuri politice a locurilor în delegaţiile Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, documentele urmând să fie supuse atenţiei Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, fiind de competenţa acestora.

Vicepreşedintele Ioan Chelaru a precizat că Biroul Permanent a decis, cu şase voturi pentru şi cinci împotrivă, scoaterea de pe ordinea de zi a plenului de azi a punctului referitor la alegerea unui reprezentant al societăţii civile ca membru în Consiliul Superior al Magistraturii, urmând ca votul pentru ambele locuri ce revin societăţii civile să fie dat într-o singură şedinţă ulterioară. Argumentul prezentat de membrii Biroului Permanent a fost faptul că Guvernul a elaborat, între timp, o ordonanţă de urgenţă de modificare a Regulamentului Consiliului Superior al Magistraturii, document în baza căruia se asigură cvorumul de şedinţă al consiliului.

Biroul de presă 28 februarie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii