Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Biroului permanent al Senatului - 30 martie 2010

ro

31 Mar, 2010 15:16 694 Marime text

Chestorul Senatului, Constantin Dumitru, a precizat că în şedinţa Biroului permanent de astăzi, 30 martie, s-a discutat solicitarea senatorului Cătălin Voicu de reluare a votului plenului Senatului în privinţa cererii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, referitoare la încuviinţarea arestării preventive a parlamentarului.

Domnul Dumitru a menţionat că Biroul permanent a concluzionat că nu este cazul să se repete votul, deoarece acesta nu a fost viciat în vreun fel, a fost corect şi s-au respectat Constituţia României, Regulamentul şi Statutul Senatului. Drept urmare, rămâne valabil votul exprimat de senatori săptămâna trecută: 70 de voturi pentru şi 40 împotrivă.

Domnul senator Dumitru a spus că Biroul permanent a repartizat comisiilor de specialitate proiectele de lege şi iniţiativele legislative luate recent în evidenţa Senatului, acordând prioritate celor cerute de calitatea României de stat membru al Uniunii Europene. Între acestea se află Proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări şi participarea României la Sistemul de Informaţii Schengen.

În privinţa programului de lucru al Senatului, Biroul permanent a stabilit ca în cadrul şedinţei de plen de miercuri, 31 martie, să se dezbată ordinea de zi până la epuizarea acesteia, în vederea evitării adoptării prin procedură tacită a unor proiecte legislative, iar săptămâna viitoare să se desfăşoare activităţi în teritoriu, astfel armonizându-se programul cu cel al Camerei Deputaţilor. Chestorul Senatului a precizat că, în situaţia depunerii de către senatorii Partidului Naţional Liberal a unei moţiuni simple, o decizie în privinţa prezentării şi dezbaterii acesteia se va lua după ce documentul va fi înregistrat la Senat.

De asemenea, Biroul permanent a soluţionat probleme ale activităţii curente a structurilor din serviciile Senatului şi a aprobat memorandumurile interne referitoare la deplasările senatorilor în străinătate pentru participarea la diverse activităţi parlamentare.

Biroul de presă al Senatului 30 martie 2010
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii