Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţa Biroului Permanent al Senatului

ro

11 Mar, 2014 12:53 1178 Marime text
PARLAMENTUL ROMÂNIEI

S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, www.senat.ro
Direcţia de presă, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03, presa@senat.ro

Comunicat de presă

Astăzi am avut o şedinţă de Birou permanent extraordinară datorată schimbării preşedintelui Senatului. Regulamentul spune că prin schimbarea preşedintelui Senatului se reconfigurează structura Biroului permanent în raport de persoana care este nou aleasă în această funcţie. Ca atare, în urma situaţiei create de demisia fostului preşedinte al Senatului şi alegerea unui nou preşedinte, a trebuit să schimbăm structura Biroului permanent în ceea ce priveşte funcţia unuia dintre vicepreşedinţi. Vă informez că domnul senator Florin Constantinescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte deţinută, iar grupul PNL a propus şi va susţine în plen un candidat din rândurile sale pentru a ocupa această funcţie.
De asemenea, în cadrul acestei şedinţe de Birou permanent am adoptat o hotărâre privind înfiinţarea a două noi comisii, respectiv comisia pentru transporturi şi energie şi comisia pentru mediu – comisii care au fost deja înfiinţate la Camera Deputaţilor. Conform procedurilor prevăzute de regulament, la începutul săptămânii viitoare decizia Biroului permanent se va pune în aplicare, liderii de grup urmând să negocieze componenţa şi conducerea acestor două comisii iar Biroul permanent de luni să pună pe ordinea de zi dezbaterea şi adoptarea în plen a propunerilor grupurilor parlamentare. Totodată, ca urmare a înfiinţării acestor comisii noi, va trebui modificat şi Regulamentul Senatului.
In ce priveşte ocuparea unei funcţii de Secretar general adjunct, procedura va fi reluată ca urmare a constatării situaţiei de incompatibilitate în care se află candidatul numit anterior.



11.03.2014
Direcţia de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii