Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Biroului permanent al Senatului - 9.11.2010

ro

10 Nov, 2010 18:11 852 Marime text

Biroul Permanent al Senatului a aprobat toate punctele înscrise pe ordinea de zi, a repartizat comisiilor de specialitate 32 de proiecte de lege şi iniţiative legislative luate recent în evidenţă şi a aprobat programul de lucru pentru săptămâna în curs şi pentru cea viitoare, săptămână în care vor avea loc şedinţe de plen în zilele de luni, marţi şi miercuri, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de Birou desfăşurată astăzi, 9 noiembrie.

Membrii Biroului Permanent au luat în discuţie scrisoarea domnului Liviu Câmpanu, senator independent, care a solicitat să fie repartizat într-o comisie permanentă. Biroul a constatat că singurul loc disponibil se află la Comisia pentru egalitate de şanse.

Au fost aprobate, cu o singură excepţie ce a avut în vedere restrângerile bugetare, memorandumurile interne referitoare la deplasările externe, a adăugat chestorul Senatului.

Senatorul Ioan Chelaru a spus, de asemenea, că în cadrul şedinţei s-a luat în discuţie invitaţia pe care Universitatea "Politehnica" din Timişoara a adresat-o Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport pentru a participa la activităţi prilejuite de cea de a 90-a aniversare a instituţiei de învăţământ superior bănăţene.

Biroul Permanent a purtat discuţii cu privire la propunerea doamnei senator Lia Olguţa Vasilescu privind efectuarea, de către Academia Română, a unui studiu de impact asupra populaţiei, ca urmare a aplicării legii educaţiei, studiul urmând să vizeze, în principal, elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Chestorul Ioan Chelaru a spus că a fost aprobată suplimentarea cheltuielilor necesare finalizării obiectivului de investiţii pentru noul acces în Senatul României prin Corpul B3, concomitent urmând să se opereze reducerea cheltuielilor pentru unele obiective de investiţii sau renunţarea la realizarea altora.

Biroul de presă al Senatului 9 noiembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii