Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Biroului permanent al Senatului - luni, 7 martie 2011

ro

07 Mar, 2011 22:48 914 Marime text

Biroul Permanent a aprobat şi repartizat comisiilor de specialitate un număr de 11 proiecte de lege şi iniţiative legislative luate recent în evidenţă, stabilind termene pentru prezentarea avizelor şi rapoartelor, a precizat vicepreşedintele Ioan Chelaru după şedinţa de astăzi, 7 martie, a forului de conducere al Senatului. De asemenea, Biroul a aprobat hotărârile privind exercitarea controlului de subsidiaritate şi proporţionalitate pentru documente primite de la Parlamentul European, precum şi un număr de trei solicitări de retragere a unor iniţiative legislative.

În cadrul şedinţei de astăzi s-au aprobat programul de lucru pentru săptămâna în curs şi pentru cea viitoare, vicepreşedintele Chelaru menţionând că în cadrul plenului reunit al celor două Camere, şedinţă care va avea loc marţi, 8 martie, începând cu ora 10.00, primul ministru va angaja răspunderea Guvernului pe proiectul de lege privind modificarea Codului Muncii.

Tot marţi, după depunerea moţiunii de cenzură, probabil la ora 11.00, va avea loc şi o şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, astfel încât pe 16 martie să se prezinte şi dezbată în plen reunit moţiunea de cenzură, având în vedere că liderul Grupului parlamentar al UDMR a solicitat ca pe data de 15 martie senatorii să fie prezenţi în teritoriu.

Senatorul Ioan Chelaru a precizat că marţi, 8 martie, se va lucra în comisii permanente, iar miercuri va avea loc o şedinţă de plen, în care se vor supune la vot, începând cu ora 12.00, proiecte de legi şi iniţiative legislative. Domnul Chelaru a spus că mâine se va întruni Comisia de regulament pentru a finaliza proiectul de modificare a Regulamentului Senatului, în sensul punerii acestuia în acord cu recentele decizii ale Curţii Constituţionale, iar săptămâna viitoare documentul va fi supus atenţiei plenului.

Vicepreşedintele Senatului a menţionat că se va analiza oportunitatea înfiinţării, la propunerea senatorului Viorel-Riceard Badea, a unei noi comisii permanente, care să fie dedicată rezolvării problemelor românilor de pretutindeni. De asemenea, domnul Chelaru a precizat că Biroul Permanent a transmis la Comisia economică, industrii şi servicii solicitarea Guvernului şi a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului de scurtare a termenelor pentru avize şi pentru raportul asupra unui proiect de lege care stabileşte anumite măsuri temporare privind funcţionarea AVAS.

În cadrul şedinţei de astăzi a Biroului Permanent al Senatului s-au aprobat memorandumurile interne privind unele activităţi de relaţii internaţionale, precum şi informările făcute în urma participării senatorilor la astfel de activităţi desfăşurate recent.

Biroul de presă 7 martie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii